Tuin egaliseren kosten: hoe hoog liggen de kosten?

U wilt de tuin egaliseren kosten weten? Lees het hier!

Gaat u de tuin zelf egaliseren of besteed u de klus uit? In beide gevallen krijgt u met kosten te maken. Allereerst worden de kosten bepaalt door de vraag: gaat u de klus zelf uitvoeren of laat u de klus uitvoeren. Daarnaast kunt u ervoor kiezen om de werkzaamheden deels uit te besteden. De hoogte van de tuin egaliseren kosten hangen af van 6 factoren, namelijk verschillende factoren af, namelijk:

  • Egaliseren voor straatwerk of groen
  • De tuin zelf leeghalen of laten leeghalen
  • Afval zelf afvoeren of laten afvoeren
  • Bereikbaarheid van de tuin
  • De grootte van het oppervlak
  • Materiaalkosten
  • Huur van machines en gereedschappen

Wat kost een tuin egaliseren?

Bent u benieuwd naar de prijzen wanneer u de klus in zijn geheel of deels uitbesteed aan een vakkundige hovenier? In ons aanvraagformulier maakt u al uw wensen kenbaar maken. Na het indienen van uw aanvraag wordt uw aanvraag direct onder de aandacht gebracht bij hoveniers in uw eigen regio. U ontvangt vervolgens de prijzen zodat u eenvoudig vergelijkt.

Zelf de tuin egaliseren? Houd dan rekening met de volgende prijzen:

Het lijkt vaak voordeliger om de klus zelf uit te voeren. Toch blijkt dit in de praktijk lang niet altijd zo te zijn. Heeft u geen ervaring met deze klus en maakt u fouten? Dan is de kans groot dat u over 2 jaar de klus opnieuw kan uitvoeren. Dat betekent twee keer kosten voor de benodigde materialen zoals zand en de huur van een trilplaat. Bovendien zijn er benodigdheden die u moet kopen of huren. Met behulp van de onderstaande tabel berekent u eenvoudig wat de totale kosten in uw geval zijn.

BenodigdhedenPrijzen vanaf
Schep€15,-
Zaag€15,-
Kruiwagen€50,-
Tuinhandschoenen€5,-
Extra stevige vuilniszakken€10,-
Waterpas€10,-
Piketpalen€1,-
Metseldraad€13,-
Hark€15,-
Straatzand 1m3€40,-
Tuinaarde 1m3€45,-
Minigraver huren per dag€150,-
Trilplaat huren per dag€30,-
Afvalcontainer huren€150,-

De tuin laten egaliseren betekent vaak lagere kosten

Laat u de tuin egaliseren? Dan is de kans groot dat de kosten lager liggen dan wanneer u de werkzaamheden zelf uitvoert. Dat heeft twee redenen:

  • de meeste hoveniers beschikken over een minigraver
  • hoveniers voeren het afval vaak af met behulp van een aanhanger. Hierdoor is de huur van een container niet nodig
  • hoveniers beschikken over alle gereedschappen en machines

Bent u benieuwd naar de exacte prijs op basis van uw wensen? Start dan meteen een vrijblijvende prijsvergelijk en ontvang van meerdere hoveniers een kostenoverzicht.

Start nu uw prijsvergelijk

Prijzen van de werkzaamheden

In de onderstaande tabel ziet u prijsindicaties. Deze prijsindicaties hebben betrekking op de werkzaamheden die uitgevoerd moeten worden om een tuin egaal te krijgen.

WerkzaamhedenPrijsindicatie v.a. prijs
Grond afgraven en afvoeren per m2€8,-
Grond ophogen per m2€25,-
Tuin egaliseren per m2€7,-

Kosten besparen? Dat doet u zo:

Bij het egaliseren van een tuin is het eenvoudig om kosten te besparen. Wilt u weten hoe? Gebruik dan de onderstaande adviezen.

Zelf meehelpen

De meeste hoveniers vinden het geen probleem als u mee wilt helpen. Dit scheelt uiteindelijk in de prijs omdat de hovenier geen extra personeel hoeft in te zetten.

Zelf de tuin leeghalen en de graafwerkzaamheden verrichten

Door de tuin zelf leeg te halen, de grond uit te graven en het puin af te voeren kunt u flink wat kosten besparen.

Benodigdheden kopen tijdens een uitverkoop

Moet u veel materialen en andere benodigdheden inkopen? Dan loont het om te wachten tot er een uitverkoop van een bouwmarkt is. Hiermee bespaart u al snel 10% tot 35% op de materiaalkosten.

Kosten besparen door prijzen te vergelijken

Wilt u echt flink op de kosten besparen? Vergelijk dan de prijzen van hoveniers. Door te vergelijken kunt u een kostenbesparing tot 40% realiseren. Start daarom een prijsvergelijk via de onderstaande link.

Start nu uw prijsvergelijk