Een tuin frezen en egaliseren? Zo doet u dat!

De tuin frezen en egaliseren moet vakkundig uitgevoerd worden

Wilt u dat uw tuin echt goed egaal wordt, bijvoorbeeld voor de aanleg van een mooi grasveld, terras of tuinpad? Dan moet u de tuin frezen en egaliseren. Door de tuin te frezen worden namelijk alle wortels uit de grond verwijderd. Dit is nodig om verzakkingen te voorkomen. De meeste opdrachtgevers beschikken echter niet over een freesmachine en huren daarom een hovenier in.

Uw tuin laten frezen en egaliseren

Op Tuinegaliseren.nl vergelijkt u eenvoudig de prijzen voor het laten uitfrezen en egaliseren van de tuin. Vul het aanvraagformulier in en maak uw wensen kenbaar. U ontvangt daarna de prijzen van hoveniers bij u uit de buurt.

Start nu uw prijsvergelijk

Voordelen van de tuin uitfrezen en egaliseren

Het uitfrezen en egaliseren van de tuin biedt 5 voordelen. Lees hieronder wat de voordelen zijn:

  1. Wortels die in de grond achterblijven gaan op den duur rotten en zorgen voor verzakkingen. Door te frezen worden al de wortels verwijderd.
  2. Frezen zorgt voor een snelle verwijdering van wortels. Een boomstronk verwijderen kan met behulp van een freesmachine binnen een half uur gedaan worden terwijl dit handmatig een dag kan duren.
  3. Freesmachines kunnen tot wel 1 meter diep in de grond frezen.
  4. Door te frezen kan de grond makkelijker uitgegraven worden.

Vergelijk de prijzen voor het frezen en egaliseren van de tuin

Wilt u de tuin echt goed egaal krijgen en moeten er stronken en wortels verwijderd worden? Pak de klus goed aan en laat de tuin eerst uitfrezen door een hovenier voordat de tuin ge√ęgaliseerd wordt.

Om op een eenvoudige manier met een hovenier in contact en de prijzen te achterhalen vergelijkt u hier de prijzen. Geef aan wat uw wensen zijn, ontvang de prijzen en maak vrijblijvend een besluit. U zit dus nergens aan vast.

> Start nu uw prijsvergelijk

Veelgestelde vragen over het frezen en egaliseren van tuinen

Over het egaliseren en frezen van tuinen ontvangen wij regelmatig vragen. Daarom hebben wij alle veelgestelde vragen samengevoegd en hieronder beantwoord.

Wat is een frees?

Een frees is een machine met roterende bladeren en wordt veel gebruikt bij de aanleg van tuinen. De bladeren van de frees zijn voorzien van scherpe randen en kunnen door de snelle roterende beweging takken, bladeren en zelfs steentjes verpulveren.

Kan ik zelf de tuin uitfrezen en egaliseren?

Voor het frezen van de tuin heeft u een freesmachine nodig die bedient moet worden. Aangezien hier kennis voor nodig is kunt u dit beter laten doen. Hetzelfde geldt voor het egaliseren.

Hoe lang duurt het frezen en egaliseren van een tuin

Dit ligt geheel aan het oppervlak van de tuin. Als we kijken naar de gemiddelde grootte van een tuin dan kan gesteld worden dat de werkzaamheden ongeveer een dag duren.