De tuin afgraven en egaliseren voorkomt verzakkingen

Uw tuin afgraven en egaliseren is binnen een dag gedaan

Gaat u een nieuwe tuin aanleggen, wordt de bestaande tuin opnieuw aanlegt of moet de tuin een renovatie ondergaan? Om voor een stabiele ondergrond te zorgen moet u de tuin afgraven en egaliseren. Dit is niet alleen nodig voor het straatwerk, maar ook voor het groen in uw tuin.

Waarom u de tuin moet afgraven en egaliseren

Er zijn verschillende redenen om een tuin af te graven en te egaliseren. Lees hieronder waarom deze werkzaamheden uitgevoerd moeten worden:

  • Afgraven en egaliseren voorkomt verzakkingen en bevordert de afwatering van regenwater.
  • Het egaliseren van de tuin zorgt ervoor dat de grond niet verzakt.
  • Bij nieuwbouwwoningen ligt er bijvoorbeeld vaak alleen wit zand of zwarte grond.
  • Bij bestaande tuinen die opnieuw aangelegd worden ligt het witte of het zwarte zand vaak op de verkeerde plek. De tuin afgraven en opnieuw ophogen zorgt ervoor dat de juiste grond straks op de juiste plek ligt. Hierdoor groeit straks het groen op de tuinaarde en kan het straatwerk op het witte zand aangebracht worden.
  • Oud zand of tuinaarde kan door de jaren heen verzwakt raken.

Zelf de tuin afgraven en egaliseren? 

Het afgraven en egaliseren van een tuin is een flinke klus en kost veel tijd wanneer u dit zelf doet. Bovendien is het zwaar werk. De tuin moet namelijk eerst leeggehaald worden om vervolgens het oude materiaal af te voeren. Daarna wordt de grond afgraven en kan de tuin opgehoogd worden met zand en / of tuinaarde. Tot slot moet de grond egaal gemaakt worden.

Om de werkzaamheden uit te voeren zijn er machines, materialen, gereedschappen en producten nodig. Daar is kennis voor nodig. Beschikt u over de benodigde kennis en ervaring? Dan kunt u de klus zelf uitvoeren. Beschikt u niet over deze kennis? Wees verstandig en huur een hovenier in. Bovendien is dit vaak goedkoper.

Via de onderstaande link vergelijkt u vrijblijvend de prijzen van hoveniers. Na het indienen van uw aanvraag ontvangt u de prijzen. Vergelijk vervolgens op basis van prijs en reviews van voorgaande opdrachtgevers.

Start nu uw prijsvergelijk

Veelgestelde vragen over het afgraven en egaliseren van tuinen

Er bestaan veel vragen rondom het afgraven en egaliseren van tuinen. Lees daarom de onderstaande vragen en antwoorden.

Hoe lang duurt het afgraven en egaliseren van een tuin?

Het afgraven en egaliseren van een tuin duurt gemiddeld een volle werkdag. Gaat het om een zeer groot oppervlak? Dan kunnen de werkzaamheden 2 tot 3 dagen duren.

Kan de tuin handmatig afgegraven worden?

Een tuin kan handmatig afgegraven worden wanneer het oppervlak klein is en geen stronken bevat. Bij grote oppervlakten is het aan te raden een graafmachine en eventueel een frees te gebruiken.

Wat levert een vergelijking mij op?

Het vergelijken van prijzen levert u twee zaken op. Allereerst een kostenbesparing. Deze is gemiddeld 20% en kan oplopen tot 40%. Daarnaast kunt u vergelijken op basis van reviews. U weet dan precies hoe voorgaande opdrachtgevers de kwaliteit van de hovenier beoordelen. Hierdoor bent u beter in staat om een keuze te maken.

Start nu uw prijsvergelijk